-
Lunch od 26 do 29 sierpnia
-
Nowe - wrześniowe menu
Zapraszamy na nową - wrześniową odsłonę naszego menu.
Slow Food Polska rekomenduje.
PRZYSTAWKI -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
□Bycze jądra w sosie z wędzonej herbaty z grzanką// 21,- Młody Ziemniak 2013, Polmos Siedlce// 15,-
□Kacze serca i prażona słonina na pieczonych paprykach (GF)// 18,-
□Pieczona cukinia, kwaśna śmietana, czarnuszka I pestki słonecznika w karmelu// 22,- □"Gravad biff" z gruszką i tłuczonym pieprzem (GF)(LC)// 33,-Merlot, 2010, Due Santi di Zonta//18,- Soave, 2012, Giacobbe// 14,- Valpolicella, 2011, Corte Moshina// 16,-
ZUPY -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
□Z ogonów wołowych z grzybami, zabielana kwaśną śmietaną (GF)(LC)// 18,-
□Krem z porów (V) (GF)// 14,- □smażony wędzony boczek 6,-
□Pomidorowo-paprykowa z olejem rzepakowym z cytrynowym tymiankiem [V] (GF)// 12,-
□Wywar ze Złotnickiej Białej z imbirem, białą rzodkwią, pomidorem, dymką cebuli i ziołami (GF) (LC)// 16,-SANDWICZE -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
W bułce z przyprawami korzennymi:
□z burgerem wołowym, coleslawem z kapusty i czarnej rzepy, z ogórkiem i cebulą ze skwarkami// 26,- Kvasar Černá Hora// 12,-□z kaszanką, wędzonym boczkiem, galaretką z jagód, ogórkami z miętą// 25,- □kotlet z dorsza, koperek, kapusta kiszona w oleju lnianym, cebula// 28,-
Do sandwichy:
□jajo sadzone// 2,- □boczek// 6,- □pomarańczowy pieprzowy majonez// 4,- □musztarda ze śliwkami// 4,-Birbant Robust Porter// 13,- Rivana, 2012, Due Santi di Zonta// 18,-
□smażony wędzony ser z Wiżajn// 6,-
GŁÓWNE -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Stir fry
□Boczek pieczony w cydrze, pak choi, ponalewkowy rokitnik, czarna fasola, imbir, czosnek, natka// 32,-Sauvignon, 2012, Due Santi di Zonta// 20,- □Nerka cielęca, kasza gryczana, śliwka węgierka, jarmuż, rozmaryn, dymka, pestki słonecznika// 28,-
Okowita z gruszek Williams, Manufaktura Maurera// 15,- □Fioletowe brokuły gałązkowe, kurki, ser Mazuriano, kasza jaglana, cytryna , orzechy laskowe, szałwia, masło (V)// 32,-
Campo di Fiori, 2012, Due Santi di Zonta// 18,- □Golonka ze Złotnickiej Białej w syropie pigwowym z orzechami na puree z czerwonej kapusty
□przednia// 32,- □tylna// 52,-
□Spieczone żebra wołowe z pieczoną pierwotną marchwią// 42,-
□Flądra na pieczonych porach emulsją z cytryny i natki// 39,-
Ziemniaczana Wódka J.A. Baczewski// 9,- DB.3'12, 2012, Canva Regent, Dom Bliskowice// 14,- B.H'13, 2013, Hibernal, Dom Bliskowice// 14,-
□Pieczona dynia Futsu Black od Państwa Majlertów z cukinią, grzybami, śliwką, dymką, ziołami, przyprawami korzennymi i
węglem z kory dębu// 32,- □kwaśna śmietana// 1,- Chardonnay Podere Bianchino, 2013, Tenuta Montechiessi// 16,- □Kładzione z serem Mazuriano, palonym mlekiem, skórką cytryny, fasolą tonka i lawendą (V)// 33,-
DODATKI
□coleslaw z kapusty, czarnej rzepy i marchwi z octem z kwiatów czarnego bzu// 8,- □pieczone korzenie (pierwotna marchew, pietruszka, pasternak)// 8,- □ziemniaczane puree ze skwarkami i cebulą// 8,-
□ziemniaczane puree z serem Mazuriano i dymką// 8,-Muller Thurgau, 2012, Rechsteiner// 14,-
□smażona fasolka szparagowa// 8,- □ziemniaczane puree z borowikami// 10,- □ziemniaczane puree z estragonem//8,-
DESERY -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
□Chlebowo-maślany pudding ze śliwką węgierką// 14,-
□Gruszka, bita śmietana, lawendowe słone toffee// 14,-
□Pieczone jabłka z twarogiem i koglem moglem// 16,-
□Deser czekoladowy z galaretką z rokitnika, gorąca czekoalda// 26,-□Wybór Polskich serów// 28,-
Nalewka z jagody kamczackiej, Polmos Siedlce// 16,- Spumante Rosato, 2013, Rechsteiner// 14,- Prosecco Frizzante, 2012, Rechsteiner// 12,- Sarson Torcolato, 2007, Contra Soarda// 25,- Pojedyncza Destylacja Orkisz, Polmos Siedlce// 15,-
(V)– wegetariańskie [V] – wegańskie (GF) – bezglutenowe (LC) – niskowęglowodanowe
Powiadom nas o swojej alergii .............................................
-
POTAŃCÓWKA MIĘDZYPOKOLENIOWA
-
VOCAL WORKSHOPS - WAKE UP YOUR VOICE by KARO GLAZER
-
Ruchoma biblioteka gier planszowych
-
Rekomendacja SLOW FOOD Polska
-
MOTYF 2014
-
OPEN IMPRO.03.MODEL STANDARDOWY
-
Premiera piwa Jasny Grom z Browaru PERUN