Program

Program
  • Lunch od 26 do 29 sierpnia

  • Nowe - wrześniowe menu

    Zapraszamy na nową - wrześniową odsłonę naszego menu.

    Slow Food Polska rekomenduje.


    PRZYSTAWKI -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Bycze jądra w sosie z wędzonej herbaty z grzanką// 21,- Młody Ziemniak 2013, Polmos Siedlce// 15,-

    Kacze serca i prażona słonina na pieczonych paprykach (GF)// 18,-
    Pieczona cukinia, kwaśna śmietana, czarnuszka I pestki słonecznika w karmelu// 22,- "Gravad biff" z gruszką i tłuczonym pieprzem (GF)(LC)// 33,-

    Merlot, 2010, Due Santi di Zonta//18,- Soave, 2012, Giacobbe// 14,- Valpolicella, 2011, Corte Moshina// 16,-

    ZUPY -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Z ogonów wołowych z grzybami, zabielana kwaśną śmietaną (GF)(LC)// 18,-
    Krem z porów (V) (GF)// 14,- smażony wędzony boczek 6,-
    Pomidorowo-paprykowa z olejem rzepakowym z cytrynowym tymiankiem [V] (GF)// 12,-
    Wywar ze Złotnickiej Białej z imbirem, białą rzodkwią, pomidorem, dymką cebuli i ziołami (GF) (LC)// 16,-

    SANDWICZE -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    W bułce z przyprawami korzennymi:
    z burgerem wołowym, coleslawem z kapusty i czarnej rzepy, z ogórkiem i cebulą ze skwarkami// 26,- Kvasar Černá Hora// 12,-

    z kaszanką, wędzonym boczkiem, galaretką z jagód, ogórkami z miętą// 25,- kotlet z dorsza, koperek, kapusta kiszona w oleju lnianym, cebula// 28,-

    Do sandwichy:
    jajo sadzone// 2,- boczek// 6,- pomarańczowy pieprzowy majonez// 4,- musztarda ze śliwkami// 4,-

    Birbant Robust Porter// 13,- Rivana, 2012, Due Santi di Zonta// 18,-

    smażony wędzony ser z Wiżajn// 6,-

    GŁÓWNE -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Stir fry
    Boczek pieczony w cydrze, pak choi, ponalewkowy rokitnik, czarna fasola, imbir, czosnek, natka// 32,-

    Sauvignon, 2012, Due Santi di Zonta// 20,- Nerka cielęca, kasza gryczana, śliwka węgierka, jarmuż, rozmaryn, dymka, pestki słonecznika// 28,-

    Okowita z gruszek Williams, Manufaktura Maurera// 15,- Fioletowe brokuły gałązkowe, kurki, ser Mazuriano, kasza jaglana, cytryna , orzechy laskowe, szałwia, masło (V)// 32,-

    Campo di Fiori, 2012, Due Santi di Zonta// 18,- Golonka ze Złotnickiej Białej w syropie pigwowym z orzechami na puree z czerwonej kapusty

    przednia// 32,- tylna// 52,-

    Spieczone żebra wołowe z pieczoną pierwotną marchwią// 42,-

    Flądra na pieczonych porach emulsją z cytryny i natki// 39,-

    Ziemniaczana Wódka J.A. Baczewski// 9,- DB.3'12, 2012, Canva Regent, Dom Bliskowice// 14,- B.H'13, 2013, Hibernal, Dom Bliskowice// 14,-

    Pieczona dynia Futsu Black od Państwa Majlertów z cukinią, grzybami, śliwką, dymką, ziołami, przyprawami korzennymi i 

    węglem z kory dębu// 32,- kwaśna śmietana// 1,- Chardonnay Podere Bianchino, 2013, Tenuta Montechiessi// 16,- Kładzione z serem Mazuriano, palonym mlekiem, skórką cytryny, fasolą tonka i lawendą (V)// 33,-

    DODATKI

    coleslaw z kapusty, czarnej rzepy i marchwi z octem z kwiatów czarnego bzu// 8,- pieczone korzenie (pierwotna marchew, pietruszka, pasternak)// 8,- ziemniaczane puree ze skwarkami i cebulą// 8,-
    ziemniaczane puree z serem Mazuriano i dymką// 8,-

    Muller Thurgau, 2012, Rechsteiner// 14,-

    smażona fasolka szparagowa// 8,- ziemniaczane puree z borowikami// 10,- ziemniaczane puree z estragonem//8,-

    DESERY -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Chlebowo-maślany pudding ze śliwką węgierką// 14,-
    Gruszka, bita śmietana, lawendowe słone toffee// 14,-
    Pieczone jabłka z twarogiem i koglem moglem// 16,-
    Deser czekoladowy z galaretką z rokitnika, gorąca czekoalda// 26,- 

    Wybór Polskich serów// 28,-

    Nalewka z jagody kamczackiej, Polmos Siedlce// 16,- Spumante Rosato, 2013, Rechsteiner// 14,- Prosecco Frizzante, 2012, Rechsteiner// 12,- Sarson Torcolato, 2007, Contra Soarda// 25,- Pojedyncza Destylacja Orkisz, Polmos Siedlce// 15,-

    (V)– wegetariańskie [V] – wegańskie (GF) – bezglutenowe (LC) – niskowęglowodanowe

    Powiadom nas o swojej alergii .............................................                                                                                                                 


  • POTAŃCÓWKA MIĘDZYPOKOLENIOWA

  • VOCAL WORKSHOPS - WAKE UP YOUR VOICE by KARO GLAZER

  • Ruchoma biblioteka gier planszowych

  • Rekomendacja SLOW FOOD Polska

  • MOTYF 2014

  • OPEN IMPRO.03.MODEL STANDARDOWY

  • Premiera piwa Jasny Grom z Browaru PERUN