"Jeździ człowiek po antypodach, szuka szczęścia i emocji w dalekich krainach, przeżuwa w skupieniu egzotyczne przysmaki a tymczasem to, co najważniejsze znajduje na własnej miedzy."
"Mój Boże, cóż za cudowne zakręcenie trzeba mieć w głowie, żeby połączyć tak pozornie sprzeczne żywioły! I co za wyczucie, by nie doprowadzić gości do rozstroju nerwów i żołądka."
Maciej Nowak o kuchni Aleksandra
Aleksander Baron proponuje ciekawe rozwiązania, niebanalne i nowatorskie jednocześnie szanujące tradycję kulinarną. Nie zawaha się zaproponować Państwu wielbionej piątej ćwiartki. W jadłospisie Solca można znaleźć nie tylko wątroby, serca, nerki czy szpik - często również grasice, policzki czy jądra. Kuchnia Aleksandra opiera się na naturalnych, łatwo dostępnych, sezonowych składnikach.
Zobaczcie więcej: