Program

Program
MENU PAŹDZIERNIK 2014

Serce Solca 44 tętni w sezonowym, lokalnym rytmie autorskiej kuchni Aleksandra Barona. Jego bicie rekomenduje Slow Food Polska.
Zapraszamy na kolejną, majową odsłonę naszego menu.

PRZYSTAWKI

Szpik wołowy // 22,- 

Śledź (oferta dnia) // 16,-

Ser Kozik z Mlecznej Drogi z głogiem szkarłatnym i węglem (V),(GF) // 18,-


ZUPY 

Grochówka z kiszoną kapustą (GF) // 14,-

Krem pomidorowo-śliwkowy z borowikami [V],(GF) // 16,- 

Krem z dyni z wędzoną ricottą (V),(GF) // 14,-

Flaki cielęce w śmietanie z imbirem, trawą cytrynową, cynamonem i szafranem (GF) // 18 ,-


SANDWICZE 

Maślana bułka z zielonym pieprzem:

z burgerem wołowym, pomidorem, sałatą, cebulą, ogórkami smażonymi w miodzie i majonezem z oleju rzepakowego z góry św. Wawrzyńca // 26,- 

z grillowanym, wędzonym serem z Wiżajn, ogórkami, sałatą, natką i majonezem z marynowanymi grzybami, (V) // 26,-


do sandwiczy

ser Bursztyn // 4,- smażony, wędzony boczek // 6,- smażone jajo // 2,- musztarda ze śliwkami// 4,-


GŁÓWNE

Leniwe z Kozim Serem Łomnickim, suszonym jabłkiem, żółtkiem, szałwią i masłem (V) // 26,-

Bigos z wędzonej gęsi (GF) // 48,-

Kapusta duszona w białym winie i śmietanie z pomidorami z kiełbasą palcówką i wędzonym boczkiem (GF) // 26,-
z serem Bursztyn (V),(GF) // 24,-

Pieczona, luzowana golonka z ziemniakami, jabłkiem, cebulą, wiórami chrzanu, miodem, imbirem, majerankiem i szałwią (GF) // 38,-

Biała kiełbasa od Jacka Nowickiego z tartym chrzanem i imbirem, z puree z ziemniaków i jabłek (GF) // 28,-

Sezonowany stek wołowy ribeye z Czerwonego Angusa, kość szpikowa, masło kaparowo-sardelowe, puree z ziemniaków (GF) // 76 ,-


DESERY

Sernik z rokitnikiem i białą czekoladą (V) // 16,-

Malinowa galaretka z wołowego penisa z anyżową, bitą śmietaną (GF) // 16,- 

Strucla jabłkowa z pieprzem i tymiankiem i z lodami korzennymi (V) // 24,-

 Gruszka w czekoladzie z pomarańczowym prochem (V),(GF) // 18,-

Wybór polskich serów: Rubin, Blue Jersey z Rancza Frontiera,
Bursztyn,
wędzony ser z Wiżajn, Kozi Ser Łomnicki, Wędzona Rita
i gąszcz z pigwowca i cebuli z pieprzem (GF) // 28,- 


(V) – wegetariańskie [V] – wegańskie (GF) bezglutenowe (LC) – niskowęglowodanowe