Zapraszamy na kolejną, majową odsłonę naszego menu.
PRZYSTAWKI
Szpik wołowy // 22,-
Śledź (oferta dnia) // 16,-
Ser Kozik z Mlecznej Drogi z głogiem szkarłatnym i węglem (V),(GF) // 18,-
ZUPY
Grochówka z kiszoną kapustą (GF) // 14,-
Krem pomidorowo-śliwkowy z borowikami [V],(GF) // 16,-
Krem z dyni z wędzoną ricottą (V),(GF) // 14,-
Flaki cielęce w śmietanie z imbirem, trawą cytrynową, cynamonem i szafranem (GF) // 18 ,-
SANDWICZE
Maślana bułka z zielonym pieprzem:
z burgerem wołowym, pomidorem, sałatą, cebulą, ogórkami smażonymi w miodzie i majonezem z oleju rzepakowego z góry św. Wawrzyńca // 26,-
z grillowanym, wędzonym serem z Wiżajn, ogórkami, sałatą, natką i majonezem z marynowanymi grzybami, (V) // 26,-
do sandwiczy
ser Bursztyn // 4,- smażony, wędzony boczek // 6,- smażone jajo // 2,- musztarda ze śliwkami// 4,-
GŁÓWNE
Leniwe z Kozim Serem Łomnickim, suszonym jabłkiem, żółtkiem, szałwią i masłem (V) // 26,-
Bigos z wędzonej gęsi (GF) // 48,-
Kapusta duszona w białym winie i śmietanie z pomidorami z kiełbasą palcówką i wędzonym boczkiem (GF) // 26,-
z serem Bursztyn (V),(GF) // 24,-
Pieczona, luzowana golonka z ziemniakami, jabłkiem, cebulą, wiórami chrzanu, miodem, imbirem, majerankiem i szałwią (GF) // 38,-
Biała kiełbasa od Jacka Nowickiego z tartym chrzanem i imbirem, z puree z ziemniaków i jabłek (GF) // 28,-
Sezonowany stek wołowy ribeye z Czerwonego Angusa, kość szpikowa, masło kaparowo-sardelowe, puree z ziemniaków (GF) // 76 ,-
DESERY
Sernik z rokitnikiem i białą czekoladą (V) // 16,-
Malinowa galaretka z wołowego penisa z anyżową, bitą śmietaną (GF) // 16,-
Strucla jabłkowa z pieprzem i tymiankiem i z lodami korzennymi (V) // 24,-
Gruszka w czekoladzie z pomarańczowym prochem (V),(GF) // 18,-
Wybór polskich serów: Rubin, Blue Jersey z Rancza Frontiera,
Bursztyn, wędzony ser z Wiżajn, Kozi Ser Łomnicki, Wędzona Rita
i gąszcz z pigwowca i cebuli z pieprzem (GF) // 28,-
(V) – wegetariańskie [V] – wegańskie (GF) – bezglutenowe (LC) – niskowęglowodanowe