-
Na zimę najlepsze są grzańce!
Od początku istnienia Solca została podjęta korespondencja na linii bar - kuchnia - sezon. Przykrycie Warszawy monstrualną płachtą śniegu spowodowało, że zrobiło się zimno! Zarówno kuchnia jak i bar mają na to odpowiedź. Ogrzewających dań, gorących napojów znajdziecie na Solcu zbyt wiele, aby spróbować każdego! Jednak to nie wszystko. Wszelkie składniki naszych propozycji objęte są dyscypliną pierwszych założeń: primo używamy wyłącznie sezonowych składników (teraz są to przetwory i susze owocowe), secundo większość tych składników to wytwory załogi Solca. Słowem nie uświadczycie u nas „smaków identycznych z naturalnymi” lub emulgatorów „E”.
Naszym hitem na zimę są grzańce:
Grzańce bezalkoholowe1. Herbata z syropami z owoców leśnych oraz imbirem - 8 zł2. Topiona czekolada z orzechami - 9 zł3. Czekolada z syropem gruszkowym i chili - 9 zł4. "Grzane wino" bezalkoholowe (napar z owoców suszonych i świeżych z ciemnym syropem) - 8 zł5. Napar imbirowo-pomarańczowo-cytrynowy - 8 zł
Grzańce alkoholowe1. Grzane piwo + syrop domowej roboty, z dodatkiem suszu - 12 zł2. Grzane wino + syrop domowej roboty, z dodatkiem suszu i orzechów - 12 zł (extra rum 15 zł)3. Topiona czekolada + likier alkoholowy - 13 zł4. Herbata + syrop domowej roboty, z dodatkiem alkoholu - 12 zł5. Napar z wiśniówki/orzechówki/krupniku + syrop z dodatkiem suszu i przypraw - 12 zł
Wybór dodatków jest bardzo szeroki: od miodu, cytrusów, suszonych gruszek i śliwek poprzez domowe soki z malin, imbiru, pomarańczy, aż po ziarna kardamonu!
Nie boimy się zimy i nowych smaków! -
Nowości w dziale CATERING
-
Bierzemy udział w plebiscycie „Stołeczne-Społeczne”
-
Menu pełne podpłomyków, 24 - 29 stycznia
-
W niedzielę 30 stycznia nie będzie brunchu