-
Lunch od 19 do 22 sierpnia
-
Nowe - lipcowo - sierpniowe menu
Zapraszamy na nową - letnią (lipcowo-sierpniową) odsłonę menu.
PRZYSTAWKI ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Foie gras z kremem z rokitnika i pieprzową bezą // 38,-
Mięta z bóbrem, z masłem z ukwaszonej śmietany (V), (GF) // 14,-
Smażone stynki z cytrynowym aioli (LC) // 18,- Pinot Grigio 2013, Tenuta Corte Giacobbe // 16,-ZUPY --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wywar rybno-wieprzowo-wołowy z nowalijkami (GF), (LC)// 18,-z makaronem // 4,-
z żółtkiem // 2,-
Krem z pieczonych, młodych ziemniaków z borowikami i pędami sosny (V) // 16,-
Zabielana ogórkowa z małosolnych (V) // 14,-
SAŁATY ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mieszanka liści z ogrodu Państwa Jabłońskich, z ogórkami, rzodkiewką i grzankami
z ozorami i imbirowym winegretem (GF) (LC) // 25,- Rivana, 2012, Due Santi di Zonta // 18,-
z pieczoną brzoskwinią, podlaskim twarogiem suszonym i sosem z natki pietruszki (V), (GF) // 25,-
Pinot Grigio Ramato ROSE, 2013, Tenuta Corte Giacobbe // 16,-
SANDWICZE --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Maślano-pomarańczowa bułka z liśćmi sałat i ziół od Państwa Jabłońsich
z burgerem wołowym, duszoną cebulą i grzybami w winie // 26,- Merlot, 2010, Due Santi di Zonta // 18,-
ze smażonym wędzonym serem z Wiżajn, burakami i dymką (V) // 24,- Muller Thurgau, 2012, Rechsteiner // 14,-
z czarnym salcesonem od Jacka Nowickiego, konfiturą rodzynkowo-cebulową, ogórkiem gruntowym i miętą // 24,-Jasny Grom, Browar Perun // 13.-
do sandwiczy:
wędzony ser z Wiżajn // 6,- smażony, wędzony boczek // 6,- smażone jajo// 2,-
cytrynowe aioli // 4,- sos Mary-Rose // 4,- sos tatarski z ogórkami małosolnymi // 4,-
GŁÓWNE -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Stir fryz pieczoną kaczką, kaszą pęczak, marynowaną czereśnią i mangoldem // 34,-
Nalewka z jagody kamczackiej, Polmos Siedlce // 12,-
z dorszem, kaszą gryczaną, wędzonym boczkiem, siekanym jajem, rozmarynem, dymką i natką (GF) // 30,-
z Kozim Serem Łomnickim z miętą, bulgurem, młodą kapustą, cebulą, cytryną, szałwią i pestkami dyni (V) // 28,-
Chardonnay Podere Bianchino, 2013, Tenuta Montechiessi // 16,-
Duszona jagnięcina z agrestem, młodymi ziemniakami i tymiankiem cytrynowym (GF) // 48,-
Campo di Fiori, 2012, Due Santi di Zonta // 18,-
Wstążki z Kozią Chałwą, pomarańczowym zabajone, suszonym pumperniklem i natką pietruszki (V) // 38,-
Krzeska Ziołowa, Polmos Siedlce // 18,-
Stek flambirowany Winiakiem Klubowym, z fasolką szparagową w maśle i ziołach (GF) // (cena zależna od steku dnia)
Cabernet, 2010, Due Santi di Zonta // 18,-
DESERY-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lody z palonej kaszy gryczanej z gęstą nalewką z verbeny cytrynowej (V) (GF) // 18,-
Truskawkowy kisiel z bitą śmietaną // 14,- Prosecco Frizzante, 2012, Rechsteiner // 12,-
Pieczony fenkuł z kremem waniliowym i malinami // 16,-
Sezonowe owoce z bitą śmietaną i bezą // 14,- Rosato Spumante, 2013, Rechsteiner // 16,-
Wybór polskich serów: Szafir, wędzony ser z Wiżajn, ser dojrzewający Jadwigi i Marcina Lorków,
Kozi Ser Łomnicki z miętą, Kozia Chałwa, podlaski twaróg suszony i gąszcz z aronii (V) // 28,-
Sarson Torcolato, 2007, Contra Soarda // 25,-
-
POTAŃCÓWKA MIĘDZYPOKOLENIOWA
-
VOCAL WORKSHOPS - WAKE UP YOUR VOICE by KARO GLAZER
-
Ruchoma biblioteka gier planszowych
-
Rekomendacja SLOW FOOD Polska
-
MOTYF 2014
-
OPEN IMPRO.03.MODEL STANDARDOWY
-
Premiera piwa Jasny Grom z Browaru PERUN