Program

Program
  • REMONT w Solcu 10.02. - 23.02

  • Premiera książki "POLSKIE PIGUŁKI"

  • Lunch od 4 do 7 lutego

  • Potańcówka EXPERIENCE KLEJNAS

  • KLANCYK

  • OPEN IMPRO.00.FORMY ŚMIERCIONOŚNE

  • SYLWESTER w Solcu!

    Idzie nowe. Ale zanim przyjdzie, trzeba pożegnać stare. Zróbcie to w Solcu.

    Zapraszamy na niezwykłą, sylwestrową noc. 
    Z tej okazji przygotowaliśmy dla Was wyjątkowe atrakcje kulinarne jak i muzyczne.
    Pierwszą część wieczoru rozpoczniemy ucztą dla podniebienia. Już o godz. 19:00 zapraszamy na kolację złożoną z pięciu dań wg autorskiego menu Aleksandra Barona [pełne menu poniżej].

    Już o 22:00 pierwsi śmiałkowie będą mogli spróbować swoich 
    sił na parkiecie. Będzie stare i nowe disco, a także hiciory. Będzie eklektycznie. I do rana.
    Całonocne szaleństwo będziemy podtrzymywać zimnymi przekąskami. W prezencie noworocznym dla wszystkich imprezowiczów.


    KOLACJA 19:00

    Szef kuchni, Aleksander Baron ułożył dla Państwa dwie propozycje menu, przy czym każda z nich może występować w obecności dobranego do dań alkoholu bądź bez.
    W koszt kolacji wliczone jest również wejście na imprezę oraz rezerwacja stolika przez cały wieczór.


    Propozycja I

    Amuse bouche

    Polskie kimchi + pojedyncza destylacja z żyta

    Karp marynowany w occie z wiśni - Łutówki, korzenny biszkopt + wisniowka

    Ikra pstrąga, wędzona cytrynowa panna cotta + nalewka z gruszy polnej

    Dzik, gin&tonic, kasztan + gin Hendricks

    Maślane lody z wędzonej śliwki, szałwia, gorąca gruszka + nalewka orzech włoski


    Propozycja II

    Amuse bouche

    Polskie kimchi + pojedyncza destylacja z żyta

    Esencja z palonych warzyw korzeniowych, waniliowe żółtko + Ovovit

    Buraki, plaster miodu, wędzona śmietana, pieprz kubeba + nalewka imbirowa

    Palona kapusta, ser kozi, owies, popiół, szafranowa galaretka + whisky Talisker

    Maślane lody z wędzonej śliwki, szałwia, gorąca gruszka + nalewka orzech włoski 

    IMPREZA 22:00

    Na tej wyjątkowej imprezie łączącej rok dwa tysiące trzynasty z czternastym zagrają dla Was stary (Rafał Rejowski) i młody (Cyryl Rozwadowski)- DJe, prezenterzy i dziennikarze muzyczni piszący m.in. do Atkivista. Ten pierwszy to weteran Jadłodajni Filozoficznej od siedmiu lat rozkręcający imprezy z indie, electro i new disco, m.in. u boku AM Radio, HHM,Boy Division, Double Trouble drugi zaś to wschodząca gwiazda wymykającego się klasyfikacjom kolektywu „Małe Szczęscia”. 

    BILETY: 
    Kolacja - 150 zł 
    Kolacja z alkoholem - 230 zł
    Impreza - 50 zł

    Po godzinie 1:00 wstęp wolny.

    W sprawie rezerwacji oraz szczegółów wydarzenia prosimy pisać pod adres: [email protected] lub dzwonić pod nr : + 48 222 333 444


    Bilety do nabycia w solcowym barze.

    ZAPRASZAMY!
  • KULTURY ZNAWSTWO

  • LEARNRAW