Program

Program
  • Lunch od 17 do 20 grudnia

  • SYLWESTER w Solcu!

  • LEARNRAW

  • Wigilijne Jam Session Flamenco

  • MENU DEGUSTACYJNE w ramach akcji Gęsina na św. Marcina

  • DJane WYRODNA aka Kędziora

  • Premiera SEZONOWNIKA 2014/ wernisaż/ impreza

  • KULTURY ZNAWSTWO

  • Akcja ŚLEDZIK

    Zapraszamy Was do organizacji w Solcu około świątecznych spotkań ze znajomymi i współpracownikami.
    Na tzw. „śledzika” przygotowaliśmy specjalne menu, które mamy nadzieję zachęci Was do odwiedzenia nas w grudniu. 


    ♨ ŚLEDZIOWY ZESTAW nr 1 

    Śledź w burakach z tequilą 
    Śledź w zalewie z oleju rzepakowego z Góry Św. Wawrzyńca z cebulą i przyprawami korzennymi
    Smalec z jabłkiem i czarnuszką
    Ogórki kiszone
    Pasta z cieciorki
    Pasta z czerwonej fasoli
    Rzepa z kaparami w ziołach
    Ciemne pieczywo

    + butelka wódki Baczewski 0,7l

    Cena zestawu - 220 zł 
    (Bez wódki 100 zł)


    ♨ MIESZANY ZESTAW nr 2

    Kapusta kiszona w oleju rzepakowym z Góry Św. Wawrzyńca i z ziarnami kopru
    Kiełbasy
    Słonina wędzona z czosnkiem
    Ogórk kiszone


    butelka wódki Baczewski 0,7l

    Cena zestawu - 200 zł
    (Bez wódki 100 zł)


    ♨ MIĘSNY ZESTAW nr 3

    Kiełbasa palcówka
    Kiełbasa wędzona z majerankiem
    Kiełbasa suszona
    Szynka ogonówka
    Szynka tradycyjna
    Salceson
    Wędzona słonina
    Wędzony boczek
    Ciemne pieczywo
    Chrzan z imbirem
    Sos z wędzonej śliwki
    Musztarda gorczycowa

    Cena zestawu - 120 zł


    ♨ SEROWY ZESTAW nr 4

    Ser Bursztyn 
    Ser Rubin 
    polski Cheddar
    kozia chałwa
    Kreutzer
    Wiżajn wędzony
    Wiżajn śmietankowy
    Konfitury 
    Pieczywo 

    Cena zestawu - 120 zł


    ♨ ZESTAW Z PROSIAKIEM nr 5

    Prosie pieczone z jabłkami, selerem naciowym i imbirem, glazurowane miodem gryczanym z przyprawami korzennymi

    [zamówienie pięć dni wcześniej]

    Cena prosiaka - 1900 zł


    UWAGA!

    Zestawy opisywane poniżej to porcje dla 5 – 10 osób. 

    W przypadku rezerwacji prosimy o kontakt mailowy. Z chęcią odpowiemy na wszystkie pytania.


    Kontakt: [email protected]