Program
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Zapraszamy Was do organizacji w Solcu około świątecznych spotkań ze znajomymi i współpracownikami.
Na tzw. „śledzika” przygotowaliśmy specjalne menu, które mamy nadzieję zachęci Was do odwiedzenia nas w grudniu.
♨ ŚLEDZIOWY ZESTAW nr 1
Śledź w burakach z tequilą
Śledź w zalewie z oleju rzepakowego z Góry Św. Wawrzyńca z cebulą i przyprawami korzennymi
Smalec z jabłkiem i czarnuszką
Ogórki kiszone
Pasta z cieciorki
Pasta z czerwonej fasoli
Rzepa z kaparami w ziołach
Ciemne pieczywo
+ butelka wódki Baczewski 0,7l
Cena zestawu - 220 zł
(Bez wódki 100 zł)
♨ MIESZANY ZESTAW nr 2
Kapusta kiszona w oleju rzepakowym z Góry Św. Wawrzyńca i z ziarnami kopru
Kiełbasy
Słonina wędzona z czosnkiem
Ogórk kiszone
+
butelka wódki Baczewski 0,7l
Cena zestawu - 200 zł
(Bez wódki 100 zł)
♨ MIĘSNY ZESTAW nr 3
Kiełbasa palcówka
Kiełbasa wędzona z majerankiem
Kiełbasa suszona
Szynka ogonówka
Szynka tradycyjna
Salceson
Wędzona słonina
Wędzony boczek
Ciemne pieczywo
Chrzan z imbirem
Sos z wędzonej śliwki
Musztarda gorczycowa
Cena zestawu - 120 zł
♨ SEROWY ZESTAW nr 4
Ser Bursztyn
Ser Rubin
polski Cheddar
kozia chałwa
Kreutzer
Wiżajn wędzony
Wiżajn śmietankowy
Konfitury
Pieczywo
Cena zestawu - 120 zł
♨ ZESTAW Z PROSIAKIEM nr 5
Prosie pieczone z jabłkami, selerem naciowym i imbirem, glazurowane miodem gryczanym z przyprawami korzennymi
[zamówienie pięć dni wcześniej]
Cena prosiaka - 1900 zł
UWAGA!
Zestawy opisywane poniżej to porcje dla 5 – 10 osób.
W przypadku rezerwacji prosimy o kontakt mailowy. Z chęcią odpowiemy na wszystkie pytania.
Kontakt: [email protected]