Program

Program
  • ♨ Lunch od 4 do 7 czerwca

  • Wiosenno-letnie menu barowe

  • Le Targ dla Powiśla - w każdy piątek

    Począwszy od 29 marca będziemy w każdy piątek gościć na Solcu Le Targ. Będą slow zakupy i slow kuchnia. Na miejscu można będzie zamówić slow dania z codziennie zmieniającego się autorskiego menu. 

    Będą z nami:
    - Pan Sandacz - stynki, łososie, sandacze, węgorze, jesiotry
    - Sery Łomnickie - dosknałe kozie sery łomnickie, ser śmielec, kozia chałwa, twarogi kozie, kozia mozzarella, sernik z koziego sera, pierogi z kozim serem i wiele innych świetnych produktów, także kilka serowych rarytasów z mleka krowiego
    - Kaszubska Koza - kozia rura, pijana koza, kozie babki, kozidymek i wiele innych doskonałych kozich serów
    - Ranczo Frontiera - doskonałe sery zagrodowe długo dojrzewające, owcze i krowie
    - Mleko Dla Stolicy - prawdziwe mleko, prawdziwa wiejska śmietana, sery, jajka przepiórcze, kacze, kurze, mąka
    - Dobre i Zdrowe - mąki, oleje tłoczone na zimno
    - Mamy Słoiki - smalec vege i mnóstwo różnych wegetariańskich produktów, także świątecznych
    - Towary Niezwykłe - przetwory, musztardy, domowe pasztety
    - Wootwórnia - przetwory, pasztety domowe z mięsa albo z pieczarek, także pasztet z mięsem z dodatkiem śledzia (warszawska przedwojenna receptura)
    - Myszy Ślimaki - żytnie chleby na zakwasie, przetwory, mazurki, borówki
    - Swoja Mąka - mąka pszenna 450, grahamka 1850, żytnia 720 i żytnia razowa 2000; z tej mąki Ziarnem Malowane oraz Chleb Powszedni pieką swoje wspaniałe chleby, a nasza kooperatywa spożywcza sprowadza tę mąkę do siebie co 2 tygodnie, więc polecamy
    - Food Connect - świeże warzywa, jabłka, przetwory
    - Dobra Kiszka - doskonałe wędliny, kiełbasy, biała kiełbasa, kaszanka, tatar z byka
    - Maserownia - doskonałe wędliny
    - Grzegorz z Polnej - wspaniała wołowina i doskonałe wędliny
    - Olejarnia - oleje rzepakowe, słonecznikowe, lniane i z pestek dyni, tłoczone na zimno
    - Kalinówka Wzgórza Dylewskie - doskonałe wędzone pstrągi, biała kiełbasa, 
    - Stoisko greckie - suszone pomidory, grecka feta, oliwki, kapary, oliwy itd.
    - Warm Up - hummus, chałwa sezamowa, chałwa słonecznikowa, pesto pietruszkowe, pesto rukolowe, ciastka daktylowe
    - Jabłko - świeże jabłka, konfitury z jabłek, jabłka z czerwoną cebulą, kiszone jabłka, rozgrzewający sok z jabłek z cynamonem, imbirem
    - Wiatrowy Sad - soki 100% tłoczone
  • Archipelag Pokoleń: dyskusja o Wolności

  • Komiksowa Warszawa

  • KAREWICZ & BARON show + after HOLLY KITTY

  • Solec wolny od dymu

  • Korona Smakosza dla SOLCA

  • Nominacja w konkursie Knajpa Roku 2012